Hoofdsponsor
Floorever
Goud sponsor
Profnorm Kampen
Zilver sponsors
4IT Professionals Sport-inn

Terugblik op het kampioenschap!

De DOS-dag zit erop: het einde van het seizoen 2018-2019. Maar het behaalde kampioenschap op 25 mei jl. in Enschede, gaan we niet snel meer vergeten. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een mooie film van deze dag. wanneer deze gereed is en getoond kan worden is op dit moment nog onzeker. Zelf geniet ik nog iedere dag na, vol trots en met een grote grijns op mijn gezicht. 

Kampioen!
Het is ons uiteindelijk gelukt. We zijn kampioen en spelen volgend seizoen in de 1e klasse! De derby tegen Kowet komt hoogstwaarschijnlijk weer op de agenda. Geweldig! Wat een seizoen! Na een matige voorbereiding met een afstraffing in de beker met 7-0 tegen De Zouaven was het afwachten hoe de ietwat vernieuwde selectie dit seizoen zou presteren. Maar met een 5-1 overwinning tegen Be Quick ’28 en de 1-2 bij IJVV was de start uitstekend. De 1e en later ook de 2e periode werden binnengesleept. We stonden lang bovenaan. Maar in de laatste periode leken we het even kwijt te zijn. Een sterk SVI walste thuis over ons heen en tijdens het paasweekeinde leden we puntverlies, opnieuw tegen ASC ’62, waardoor Sparta Enschede samen met ons de ranglijst aanvoerde. Zou het net als vorig seizoen door onze vingers glippen? Tijdens de belangrijke meimaand met de verwachte finale in Enschede wisten we ons te herpakken. We hadden zelfs aan een gelijkspel voldoende door ons betere doelsaldo. 

Slotdag in Enschede
De sociale media stonden vol van de finale. Terecht was er veel belangstelling voor de climax van het seizoen in de 2e klasse H. De bijzondere dag begon voor ons zoals iedere competitiedag. De bespreking, de busreis, de aankomst op het sportpart in Enschede. Maar nog voordat we het veld betraden, was het duidelijk dat de supporters van DOS Kampen massaal waren meegereisd. DOS Kampen was duidelijk op tournee. Ondanks de ruime Twentse belangstelling had het geel-zwarte DOS-publiek de overhand. Dat bezorgde mij wéér eens een opkomst met kippenvel. Maar ook de spelers waren er kennelijk van onder de indruk. De 1-0 achterstand na één minuut was een flinke domper. We hebben met het nodige geluk een half uur nodig gehad om in de wedstrijd te komen. Toen het vriendenkoppel Raymon Beuling en Twan Knul na rust twee maal scoorde, stond de hele partij binnen tien minuten volledig op zijn kop. Het sfeervolle sportpark werd weer van ons. De gelijkmaker van Sparta viel gelukkig te laat en na het laatste fluitsignaal was de ontlading van de spelers, staf en supporters gigantisch. Feest in Enschede en we konden het de draaiboek voor het feest op De Maten uit de kast halen. 

Onze club
De ontvangst bij onze club was prachtig. De aankomst van de spelersbus had iets weg van de vieringen van de grote clubs op de TV. Stapvoets reed de bus langs veel enthousiaste mensen, met rode fakkels langs de kant, een fanfare voor de bus en dat allemaal vakkundig geëscorteerd door toppers in geel-zwarte boevenpakken. De enorme betrokkenheid binnen onze club is uniek. Namens mijn staf en selectie bedank ik dan ook iedereen die een steentje heeft bijdragen aan ons succes. Bijzondere dank gaat uit naar onze supportersvereniging die ons overal heeft gesteund en voor de clubleden mooie evenementen organiseert. Met het Eats & Beats Festival als klap op de vuurpijl. En als we het toch over vuurpijlen hebben wil ik onze Ultras ook bedanken voor alle sfeeracties tijdens onze wedstrijden. Voor al dat vuurwerk en die enorme, originele spandoeken.

Toekomst
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. DOS Kampen heeft beide! Vorig seizoen koos Julian de Ruiter nog voor DVS ’33 maar de selectie werd versterkt met ‘youngsters’ Bas Adema en Robin Mulder. Dit seizoen kwamen daar Timo Petersen en in het voorjaar junior Cris Westerkamp bij. Een selectie met vooral eigen opgeleide spelers laat zien dat we op de goede weg zijn. Helaas nemen ook enkele spelers afscheid. Arjan Vorsselman (pech door blessures en te goed voor het tweede) hervat zijn avontuur bij OWIOS, vice-aanvoerder Mark Westerhof (combinatie tussen voetbal en werkzaamheden te moeilijk) en Christian Riemens (heel belangrijk voor ons tijdens de finaleweken maar teveel fysieke problemen) stoppen. Raymon Beuling maakt de opmerkelijke overstap naar IJVV. Ondanks zijn dertien competitietreffers, waarvan het negen keer onze eerste in de wedstrijd was, voelde Raymon niet die waardering die hij wel verdient. Tijdens onze slotavond van het seizoen heeft de selectie alle vetrekkende spelers succes in de toekomt gewenst. 

Gelukkig zijn onze sterkhouders niet gezwicht voor aantrekkelijke aanbiedingen. Want ons succesvolle seizoen is andere clubs uiteraard niet ontgaan. Maar de sportieve ambitie, een klasse hoger, en de goede sfeer binnen de selectie is minstens zoveel waard. En onze jonge selectie heeft zich goed ontwikkeld, heeft dit jaar met druk kunnen omgaan en is toe aan een volgende stap. Dus zie ik voldoende toekomst voor de selectie die op een aantal posities is aangevuld.  

Mijn toekomst ligt bij mijn familie, mijn werk en bij het 45+ team van DOS. Ik blijf uiteraard supporter van de jongens en zal ze blijven volgen. DOS is 1e-klasser! Heerlijk…. en wen er maar aan!

Graag tot de volgende keer!

Edwin Kwakkel

Webshop DOS Kampen

Je wilt graag lid worden van onze prachtige vereniging?

Zaterdag 9 november
COMPETITIE: Hierden - DOS
Eindstand: 2 - 4

Kijk voor diverse sponsormogelijkheden binnen D.O.S. Kampen.